skip navigation

Пчелни Производи

Почетна / Пчелни Производи

The world best quality of product and Training, for Beekeeping with Bee!

МЕД

Медот е храна произведена од медоносните пчели од нектарот на цветовите или од секретот од живите делови на растенијата (шумски мед), Има повеќе врсти на мед: цветен, ...

ПРОПОЛИС

Прополисот потекнува од секретот на некои врсти на дрва и жбунови, па пчелите го собираат дел од кората на споменатите дрва, претежно од младите гранки и жбунови а дел ...

МАТИЧЕН МЛЕЧ

За матичниот млеч се знаело уште од стари времиња. Кинезите матичните ларви заедно со млечот им го давале на постарите лица како лек. Благородното дејство на медот е о ...

ВОСОК

Восокот веднаш по лачењето се стврднува и е бел по боја. Меѓутоа восокот во саќе преминува во жолта, а понекогаш во портокалова или зеленкаста боја, зависно од поленот ...

ПОЛЕН

Поленот има големо значење во исхраната на пчелите. Без него пчелите не би можеле да се размножуваат. Исто така поленот има повеќе функции во пчелното друство а тие се ...

ПЧЕЛЕН ОТРОВ

Познато е дека голем број на луѓе кои се на возраст од околу 100 години на некој начин се поврзани со пчеларството . Постои широко распространето мислење дека ова е по ...