skip navigation

Пчеларство Вести

Почетна / Пчеларство Вести

Пчеларење и долговечност

Многу луѓе кои се занимавале со пчеларство доживеале долга старост. Еве неколку примери:
Пчеларот Насир Касимов шивеел 124 години, како и неговата жена со која ...

Турски златни дискови со Пчели

Во Турција се пронајдени златни дискови со пчели 600-700 години пред нашата ера. Постојат нацрти од луѓе што собираат мед од пчели пред 10,000 години. Чувањето на Пчел ...