skip navigation

Турски златни дискови со Пчели

Почетна / Пчеларство Вести / Турски златни дискови со Пчели
Турски златни дискови со Пчели

Турски златни дискови со Пчели

Во Турција се пронајдени златни дискови со пчели 600-700 години пред нашата ера. Постојат нацрти од луѓе што собираат мед од пчели пред 10,000 години. Чувањето на Пчели е почнато одприлика пред 9,000 години.